Artikel Equipage – Hästen som medterapeut

Publicerad denLämna en kommentar

Det är många roller hästen spelar. Tävlingskompis, tålig knegare på ridskolan, skogsarbetare, andhål i vardagen och mycket mer. Men hos stall Xena är hästen något så ovanligt som medterapeut. Equipage besökte Näs gård utanför Västerås där stall Xena har sin verksamhet.  

Stall Xena är ett utbildningsstall som tar emot hästar för utbildning och försäljning. Här bedrivs också en småskalig avel. Men i Stall Xenas verksamhet ryms även ett behandlingshem för flickor i åldrarna 13 – 25 år. Sedan starten år 2000 erbjuder man behandling kombinerat med hästskötarutbildning för flickor som befinner sig i riskzonen för en ogynnsam utveckling. Flickor som haft det tufft hemma, somliga med diagnoser som ADHD, aspergers, depression eller ätstörningar, kan på remiss från socialtjänsten komma till Näs gård och Stall Xena.  ( Stort S på stall)!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *